Hajfestés

Akinek rövid a haja, az hosszút akar, akinek hosszú a haja rövid hajjal kacérkodik. A göndör egyenes akar lenni, az egyenes pedig göndör.

Az emberek időt és pénzt nem kímélve változtatják külsejüket, azonban erre a legjobb mód a haj színének változtatása.

Ha csak nem szeretnénk drasztikus változást a festésről általában a frissítés jut eszünkbe legyen az tőfestés, vagy színmegújítás.

A hajfestés egy ősi mesterség, már az egyiptomiak korában is színezték a hajat, igaz akkor még csak állati és növényi eredetű adalékokat használtak, a mesterséges hajfestékek kifejlesztését azonban csak az 1920-as években kezdték el.

Legyen az természetes, vagy mesterséges, valljuk be… szükségünk van rá.

Szalonunkban lehetőséged van kipróbálni természetes anyagokból készült ammóniamentes festékeket is, melyek nem tartalmaznak mesterséges illatanyagokat, szilikont, paraffint, ásványi olajokat és egyéb mesterséges adalékanyagokat, amennyiben viszont szeretnél megmaradni a hagyományos festékeknél erre is van lehetőséged.

Hajfestés előtt azonban nem csak a festék típusáról kell döntened, hanem a festés módjáról is. Ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani:

·       Tőfestés: akkor javasoljuk, ha csak a lenövést szeretnéd eltüntetni. Fodrászaink többféle professzionális hajfestékkel dolgoznak, melyek mind 100 %-os őszhaj fedést biztosítanak.

·       Teljes hajfestés, világosítás: teljes hajhossz festése, világosítása

·       Melír: a hajad színétől eltérő festékkel, vagy szőkítőporral csak a kiválasztott tincseket festjük be.

·       Balayage: Ezzel a technikával a haj természetes színénél néhány árnyalatnyival világosabb színt visznek fel meghatározott területekre, általában a hajvégekre, a „napszítta” hatása elérésének érdekében. Ennél az esetnél nem használunk fóliacsíkokat, hanem közvetlenül az ecsettel visszük fel a hajszálakra a festéket, így szabályozva, hogy hova mennyi szőkítő- vagy hajfesték kerüljön.

·       Ombre: másnéven a színátmenetes hajfestés. A haj végeit kivilágosíthatjuk, vagy sötétíthetjük is. A haj tövétől a haj végéig akár 3-4 színárnyalat is olvadhat egymásba.

·       Copacabana melír: ez a festési típus hasonlít a Balayage-ra, csak ebben az esetben a fejtetőn és oldalt kapunk szép világos melír csíkokat hajunkba.

 

 

 

Bármelyik festék, vagy festés típust is választod, szalonunkban a festéshez hozzátartozik az ózonos gőzbúrás kezelés.

Ennek segítségével a festés és szőkítés hatóidejét felére csökkenti, a gőz használatával pedig intenzívebb és tartósabb színhatást tudunk elérni.

Hajad egészségesebb és fényesebb lesz.

A gőzbúra további előnye, hogy a kezelés során növelni tudjuk az alkalmazott pakolók vagy szérumok hatását is, ezzel mélyebb ápolást biztosítva a hajadnak.

Gőzbúra